troleibuze si carti, la chisinau
Am văzut ceva abţibilduri şi stickere promoţionale în troleibuz (nr. 24, pentru conformitate), care anunţau aniversarea a 130-a a Bibliotecii Municipale„B. P. Hasdeu” . Semn că se poate, că suntem liberi să facem publicitate culturii aşa cum o facem pentru celelalte “bucăţi” ale vieţii noastre sociale. Personal n-am observat « reacţii adverse la călători » şi mor de curiozitate să văd care este impactul acestui PR cultural, fără îndoială primul de acest gen pe la noi.
…Zilnic trec pe lângă « zidul plângerii » presei moldoveneşti, adică porţiunea aia de teren din parcul central al Catedralei Mitropolitane « Naşterea Domnului ». De mulţi ani, unele panouri de sticlă sunt goale sau nu se înnoiesc. Mă gândeam că ar fi extraordinar-de superb-de fain-de bine dacă acest spaţiu neutilizat de « celulele cenuşii » ale jurnaliştilor moldoveni ar fi date în arendă (pe gratis, desigur) editurilor moldoveneşti şi străine, care ar plasa acolo anunţuri despre lansări de cărţi, întâlniri cu autori, serate dedicate sau recitaluri. În fapt, celelalte sfere ale culturii (cinematografia, muzica, teatrul, dansul, pictura) sunt vizibilizate reuşit în spaţiul public, în parte şi din motivul că sunt mult mai rentabile…
2 comentarii:
Vitalie, pe vremuri in jurul acelor panouri misuna puhoi de lume! In anii'70-'80 acolo se aduna lumea si birfea...putine locuri erau mai vizitate ca acesta, si mai era vitrina de la casa Presei - acestea doua erau un fel de hyde park, pastrand bineinteles proportiile. Desigur ca e de salutat ca troleibuzele (caraghios de vechi!) ale Chisinaului primesc intre peretii lor si altceva decat 'Russkoe Radio' :)))))
Îți poți conduce blogul și pe instagram. Vă sfătuiesc să Cumpără Urmăritori Instagram pentru blogul dvs.
Trimiteți un comentariu