joi, 7 iunie 2007

de pe web




Lui Alexandr Soljeniţîn (Alexandre Soljenitsyne sau rus. Александр Солженицын) i s-a decernat Premiul de Stat pentru realizări excepţionale în domeniul umanist...pentru noua administraţie de la kremlin, ex-disidentul sovietic este un ins comod, chiar dacă puţin straniu. puţină literatură în acest premiu, Soljeniţîn fiind recompensat probabil pentru pan-ortodoxismul şi pan-slavismul său... un detaliu picant, premiul de anul trecut, în acelaşi compartiment, a fost conferit Patriarhului Alexei al II-lea.
un interviu cu J.M.G. Le Clézio despre călătorii, colonialism, oameni albi şi oameni negri...
Revista Sud-Est a urcat pe site numărul I din 2007...de citit: Dumitru Crudu "Un mare scriitor" , Masa rotunda "Noua dramaturgie între scenă şi public." .
Contrafortul încă întârzie. am plătit cei 5 lei regulamentari: ediţia pe hârtie e în vânzare de vreo săptămână, dar pe internet încă n-a apărut. De semnalat: un articol haios şi trist: Toţi poeţii e anonimi (mă tem să nu greşesc titlul), un eseu al lui Andrei Cuşco la tema frontierelor şi a cazului basarabean în speţă.
să nu uit: Festivalul de poezie - European Borderlands va fi luni la Chişinău. Dinescu, Gârneţ, Nicu, Crudu, Ciocan şi câţiva autori străini.
programul este afisat pe site-ul proiectului. poate reuşesc să fac ceva poze.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dupa 1990, mi se pare ca Soljenitan o cam luase razna... Sa fi fost batranetea, sa fi fost el prost inteles, nu stiu. E cert ca administratia de la Kremlin profita de notorietatea lui si incearca sa-si legitimeze actiunile si prin asocierea cu el. E dureros ca el nu a ramas acelasi intolerant cu minciuna. Insa, din partea mea, pentru cat a facut pentru acea Rusie chinuita de tumorile ideologice, poate sa accepte sa ii faca Putin si statuie. Ramane Soljenitan.